Панама виключатиме з реєстра судна «тіньового флоту» 

18:40 25.06.2023

Панамська морська адміністрація вживає заходів для виключення з реєстра суден, які не дотримуються стандартів або беруть участь у незаконних/підсанкційних операціях.

Судновий регістр Панами працює над комплексним переглядом системи перевірки та контролю понад 8500 суден флоту та понад 318 тисяч працюючих моряків, повідомляє usm.media з посиланням на ПРМТУ.

За даними Clarksons Research, з липня 2019 року Панама додала до свого реєстру майже 30 млн брутто-тонн. Панамський флот перевіряється, в середньому, 14 тис разів на рік.

Адміністрація перевіряє вік суден, історію затримань та перевірок безпеки, а також історію статутних і класифікаційних перевірок та сертифікації. 

Зусилля Панами пов’язані з посиленням уваги до діяльності судновласників та операторів у всьому світі та необхідністю підвищення безпеки та боротьби зі зростаючим «тіньовим флотом».
Панама може виключити судно з реєстру через недотримання правил, закінчення дії навігаційних документів, контрабанду, піратство, незаконну або підпільну торгівлю, підроблені документи тощо. 

Перебування в декількох реєстрах, а також висока частота затримань через серйозні або повторювані порушення також є підставою для виключення з реєстру Панами.
 

Ще на цю тему