Хотіли продати 1000-річну Біблію: у Туреччині затримано зухвалих викрадачів артефактів

10:40 13.06.2023

Поліціянти у Стамбулі вийшли на слід 4 злочинців, які хотіли отримати гроші за рідкісні монети та Біблію

Поліція у Стамбулі затримала чотирьох контрабандистів, які намагалися продати 101 монету римської та візантійської епох, а також написану на івриті Біблію віком близько 1100 років. Про це пише видання Mynet. 

Чотири зловмисника шукали багатого покупця, щоб продати йому написану івритом Біблію за $500 тисяч. Про це стало відомо поліції турецького міста Стамбул, яка почала розслідування. Підозрюваних у карадіжці було затримано на гарячому під час зустрічі із потенційним клієнтом для покупки старовинних артефактів. Повідомляється що зловмиснки жили у район міста Стамбул - Еюпсултан. Зрозумівши, що підозрювані зустрінуться з покупцями для передачі історичного артефакту, операція поліцією була проведена за 3 різними адресами в районі.

В ході операції було вилучено 101 монету римського та візантійського періодів і 28-сторінкову Біблію, написану івритом на шкірі та папірусі, вік якої становить 1100 років. Вилучені монети було передано до Дирекції археологічних музеїв Стамбула, а біблію з релігійними мотивами було надіслано до Управління рукописів Стамбулу на експертизу.