Наближені до Путіна бізнесмени продовжують працювати з нерухомістю в Латвії - ЗМІ

15:20 05.06.2023

У Латвії продовжують безперешкодно працювати люди, які отримували фінансову вигоду й активно підтримували режим Владіміра Путіна в РФ.

Як пише "Європейська правда", про це йшлося у програмі Nekā personīga на телеканалі TV3.

Зокрема, один із директорів нафтової компанії ЮКОС Алексєй Голубович, який свідчив на процесі проти Михаіла Ходорковського, придбав нерухомість у Латвії і отримав посвідку на проживання в країні.

У той час як інші керівники компанії сиділи у в'язниці або переховувалися у вигнанні, Голубович накопичив статки і почав брати участь у політичному житті Росії.

Будівля на вулиці Тербатас, 14 у Ризі належить Голубовичу як мінімум із 2018 року. З літа нею володіє дружина Голубовича Єлена Логінова, яка також має тимчасовий дозвіл на проживання в Латвії.

Будівля належить компанії Tērbatas 14 Centrs, яка своєю чергою належить Kaivas Residential, а та – кіпрській компанії Belveron Holdings Limited, і Логінова є її бенефіціарним власником.

Кіпрський офшор Belveron Holdings володіє й іншими цінними об'єктами нерухомості в Латвії.

Крім того, селище Green Village у Бабітському краї належить дружині Геннадія Бурцева, заступника генерального директора російської державної компанії "Сургутнафтогаз". У лютому цього року Путін своїм указом нагородив його орденом "За заслуги перед Батьківщиною" II ступеня.

Ці факти викликали занепокоєння серед російських опозиційних журналістів. Зокрема, журналіст Дмитрій Савін виступив перед комітетом закордонних справ Сейму Латвії і закликав запровадити санкції проти всіх прихильників путінського режиму, а не проти окремих осіб: російського уряду, адміністрації президента, всіх спецслужб, Генерального штабу збройних сил, партії "Единая Россия", всіх партій, представники яких підтримали анексію Криму, а також всіх ЗМІ та організацій, пов'язаних з цими групами.

Раніше повідомлялося, що російський олігарх Сергєй Науменко подав позов до Високого суду Англії та Уельсу, вимагаючи в міністерства транспорту скасувати арешт його 58,5-метрової супер’яхти Phi вартістю 38 мільйонів фунтів стерлінгів (43,5 мільйона євро) та відшкодувати збитки.

Ще на цю тему