Євросоюз подвоїв фінансову допомогу для Молдови

12:00 31.05.2023

30 травня уряди країн Європейського Союзу вирішили збільшити суму фінансової підтримки Молдови з боку ЄС до 295 мільйонів євро. 

Це відбулося напередодні саміту Європейської політичної спільноти, який запланований на перше червня у Кишиневі. ЄС прагне придушити проросійські настрої в деяких частинах Молдови, пише ZN.UA з посиланням на Reuters. 

«Молдова може продовжувати розраховувати на ЄС. Ми продовжимо підтримувати Молдову, в тому числі фінансово. Враховуючи нинішні обставини, ми вважаємо за доцільне подвоїти кошти, які ми надаємо Молдові», – заявила міністр фінансів Швеції Елізабет Свантессон.

У квітні 2023 року Євросоюз виділив на розвиток обороноздатності Молдови 40 млн євро. Також Рада ЄС затвердила механізм запровадження санкцій проти осіб, відповідальних за підтримку або здійснення дій, що підривають чи загрожують суверенітету та незалежності Молдови.

Нагадаємо, що Молдова очікує приїзду до 47 глав держав, урядів та інституцій Європейського Союзу, що мають взяти участь у другому саміті Європейського політичного співтовариства (EPC).
 

Ще на цю тему