У столиці Болгарії на проросійській акції облили червоною фарбою офіс структур ЄС

12:00 22.05.2023

У Болгарії протестувальники, частина з яких були з російськими прапорами, закликали свій уряд припинити допомогу Україні і облили червоною фарбою будівлю в Софії, де працюють представники Європейської комісії і Європейського парламенту.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Радіо Свобода".

Демонстрація 21 травня була організована кількома неурядовими організаціями та людьми з прокремлівськими поглядами. Серед учасників, яких, ймовірно, було близько тисячі, були члени антиєвропейської партії "Відродження", а також парламентарі.

Президентка Європарламенту Роберта Метсола відреагувала на вандалізм, заявивши, що ЄС продовжить підтримку України.


"Будівля, в якій знаходиться Офіс зв'язку Європейського парламенту в Софії, стала мішенню вандалів, незадоволених нашою позицією на підтримку України. Ми відчистимо її. Наша підтримка України стане сильнішою. Наш голос, що засуджує російське вторгнення, буде тільки гучнішим. #SlavaUkraini", – написала вона у Twitter.

Ця акція у Софії стала шостою за останні півтора місяці, але вперше закінчилася актом вандалізму.

"Відродження" і Болгарська соціалістична партія, спадкоємиця Комуністичної партії, раніше проголосували у парламенті проти надсилання військової допомоги Україні, стверджуючи, що такі дії нібито можуть втягнути країну у війну.

Ще на цю тему