У водах Індонезії горів танкер із паливом: є зниклі безвісти

11:20 28.03.2023

Поблизу індонезійської провінції Ампенан загорівся танкер із паливом. Троє членів екіпажу зникли безвісти.

У суботу, 25 березня, приблизно о 15:00 біля узбережжя Індонезії загорівся танкер Kristin. Судно перевозило бензин марки Pertalite. 

Паливо призначалося клієнтам на Балі та Малих Зондських островах, повідомляє usm.media з посиланням на Maritime Exicutive.

В результаті інциденту членам екіпажу довелося екстрено евакуюватися. Рятувальникам вдалося знайти 14 членів екіпажу, ще троє вважаються зниклими безвісти. Повідомляється, що зниклі моряки були на баку судна. Коли спалахнула пожежа, чоловіки стрибнули за борт. Пожежу загасили в ніч на неділю, наразі продовжуються пошукові роботи.

Kristin — індонезійський танкер дедвейтом 5000 тонн. Судно побудували у 2003 році. Танкер зафрахтувала компанія Pertamina для перевезення бензину Pertalite. Kristin транспортувала близько 6 млн літрів палива за один рейс.

Нагадаємо, Финляндия забила тревогу, что использование Россией старых и некачественно застрахованных танкеров для обхода санкционных ограничений на западный экспорт нефти может привести к экокатастрофе в Балтийском море. 

Ще на цю тему