Санкції видавлюють росію з Гельсінської судноверфі

11:00 28.03.2023

Через санкції, накладені на росію, Гельсінська судноверф, що належить кіпрській компанії Algador Holdings двох російських бізнесменів, зіткнулася з великими фінансовими проблемами. 

З початку 2023 року розпочалися секретні переговори між власниками судноверфі та потенційним покупцем — канадською суднобудівною компанією Davie. Про це пише група Інформаційний спротив з посиланням на Helsingin Sanomat.

До введення санкцій верф продавала у суди до росії, проте тепер не може цього робити. У продажу підприємства іншому інвестору зацікавлений і уряд.

Міністр економічного розвитку Міка Лінтіля заявив, що також сподівається, що угода відбудеться.

«Ця верф уже давно стала проблемою для міста. Дуже бажано, щоби змінився російський власник на компетентного, зацікавленого західного інвестора», — зазначив він.

Судноверф Гельсінкі до 2019 року була власністю російської державної компанії United Shipbuilding Corporation. На неї наклали санкції Сполучені Штати, після чого актив викупили Рішат Баугадтінов та Володимир Касьяненко.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.

Ще на цю тему