Греція стала основним перевізником роснафти

09:40 24.03.2023

Грецькі судновласники суттєво збільшили кількість перевезень завдяки транспортуванню роснафти.

Участь грецьких операторів у торгівлі роснафтою неухильно зростає. Цього місяця частка судновласників країни у перевезеннях російських барелів наближається до передсанкційного рівня, повідомляє usm.media з посиланням на компанію Vortexa.

Згідно зі звітом компанії S&P Global Market Intelligence, кількість суден, що потенційно можуть використовуватися в «тіньовому» флоті рф, сягає 1900. З майже двох тисяч суден — більшість належить Греції. З початку цього року понад 150 із цих суден заходили в порти росії.

Помітний зв’язок Греції з переміщенням роснафти спостерігається в бухті в регіоні Пелопоннес. Так, транспортування російської нафти через ship-to-ship операції з грецького порту Каламата зросло на 60% порівняно з лютим — до 9,37 млн барелів. Така кількість становить майже половину всієї російської нафтової діяльності в ship-to-ship, пише Splash.

Україна продовжує тиск на важливих судновласників Греції, які досі торгують з росією. Зокрема, йдеться про компанії TMS, Dynacom, Minerva Marine, Thenamaris і Delta Tankers.Раніше USM писав, що росія через ship-to-ship операції експортує пальне у Саудівську Аравію.
 

Ще на цю тему