Греція розширить співпрацю в судноплавстві з Китаєм

10:40 14.02.2023

Рада фінансового району Лудзяцзуй у Шанхаї та Асоціація банківських і фінансових керівників Hellenic Shipping у Греції підписали угоду щодо фінансування судноплавства.

Згідно з угодою, сторони розширять взаємини у сфері судноплавства. Стратегічна співпраця має покращити комунікації між судноплавними компаніями та фінансовими установами з обох міжнародних транспортних центрів, повідомляє usm.media з посиланням на Xinhua.

За останні десятиліття Греція та Китай побудували міцні відносини у морській сфері. За останні 15 років грецькі судновласники побудували на верфях Китаю більше тисячі суден вартістю понад 50 млрд доларів. Сумарні вкладення китайських банків у грецьке судноплавство становлять 3 млрд доларів, заявив заступник міністра морських справ та острівної політики Греції Костас Кацафадос.

З китайської сторони угоду підписав представник Ради ділового району Луцзяцзуй, віцепрезидент Банку комунікацій Хуан Хун’юань, а з грецької сторони — президент Асоціації банківських та фінансових керівників Hellenic Shipping Георге Ксірадакіс.

Завдяки угоді сторони матимуть додаткові переваги в рамках ініціативи “Пояс і шлях”. Китайсько-грецький фінансовий “Шовковий шлях” має стати опорою у розвитку судноплавної галузі обох країн, оскільки Шанхай, як міжнародний фінансовий центр, може запропонувати різноманітні продукти та послуги у фінансовій сфері, наголосив Хуан Хун’юань.