росія хоче знову перетворити нафту на зброю – Білий дім

13:30 11.02.2023

У Вашингтоні назвали заяви рф про можливе скорочення видобутку нафти черговою спробою кремля перетворити енергоресурси на зброю.

З відповідною заявою виступив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«путін знову прагне перетворити енергоресурси на зброю»,- зауважив офіційний представник адміністрації США.

Він підкреслив, що подібні кроки з боку рф не є «великим сюрпризом».

«Це просто свідчить, до якого ступеню він (кремлівський лідер – ред.) готовий використовувати енергетичні ресурси в якості зброї», - додав Кірбі.

Читайте також: США ввели санкції проти міжнародної мережі з незаконного продажу іранської нафти
Він також зазначив, що Сполучені Штати продовжать працювати із союзниками й партнерами, щоби збалансувати попит і пропозицію на енергетичному ринку у світі.

Представник Білого дому підкреслив, що в США продовжують вважати необхідним не дозволили путіну наживатися на нафті в неправомірний спосіб та фінансувати свою армію користуючись з цього.

Як повідомлялося, країни G7 і Європейський Союз запровадили обмеження цін на російську нафту та нафтопродукти з метою скорочення можливостей кремля фінансувати свою воєнну машину. Цей крок також дозволяє уникати виникнення дефіциту й стрибків цін на глобальному енергетичному ринку.

Ще на цю тему