Канадський парламент закликав уряд визнати ПВК «Вагнер» терористичною організацією

12:00 31.01.2023

Нижня палата парламенту Канади одностайно підтримала постанову про направлення уряду пропозиції стосовно офіційного визнання ПВК «Вагнер» терористичною організацією.

Як повідомляє Укрінформ, відповідну заяву до сесійної зали внесла депутатка від Нової демократичної партії Гізер Макферсон.

“Зважаючи на інформацію про порушення підтримуваною росією групою “Вагнер” прав людини та напади на цивільних в Україні, а також в інших частинах світу, Палата громад закликає уряд негайно визнати групу Вагнера терористичною організацією”, - йдеться у тексті постанови.

Зауважимо, що у Канаді рішення про внесення певних організацій до переліку терористичних належить до повноважень уряду, тож ця постанова є рекомендаційною, а не обов’язковою до виконання.

Нагадаємо: минулого тижня Державний департамент і Міністерство фінансів США оголосили російську ПВК «Вагнер» транснаціональною злочинною організацією, що передбачає запровадження додаткових санкцій.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Ще на цю тему