До уваги респондентів Головного управління статистики в Одеській області: звітність органам статистики відтепер має подаватися в електронному вигляді 

21:44 16.01.2023

«Шановні респонденти! Дякуємо, що Ви у такий складний для країни воєнний час продовжуєте звітувати до органів державної статистики, забезпечуючи необхідною інформацією суспільство та державу!» – йдеться в листі Головного управління статистики в Одеській області до редакцій ЗМІ.

З 01 січня 2023 року набрав чинності Закон України від 16.08.2022 № 2524-IX «Про офіційну статистику». 

Про це повідомляє Головне управління статистики в Одеській області.

«Відповідно до частини 4 статті 10 Закону, статистична та фінансова звітність подаються респондентами органам державної статистики виключно в електронній формі, для чого існує ряд програмних забезпечень, зокрема, запроваджений Держстатом сервіс, призначений для безкоштовного подання звітів – програмне забезпечення «Кабінет респондента», доступ до якого відкрито за посиланням: https://statzvit.ukrstat.gov.ua/.

Інформація щодо участі респондентів у державних статистичних спостереженнях у 2023 році розміщена на офіційних вебсайтах Держстату (http://www.ukrstat.gov.ua) та Головного управління статистики в Одеській області (http://www.od.ukrstat.gov.ua) у розділі «Респондентам».

Фінансову звітність на адресу органів державної статистики подають усі респонденти-юридичні особи (крім банків і бюджетних установ), що визначено Законом України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» та постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2000 № 419 "Про затвердження Порядку подання фінансової звітності" (зі змінами)», - пише Одеське управління статистики. 

Разом з тим, відповідно до вимог Закону України «Про захист інтересів суб'єктів, подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни», статистичну та фінансову звітність можна подавати до органів державної статистики протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни за весь період неподання звітності.
 

Ще на цю тему