росія просуває у світових медіа фейки про «неефективність» західного озброєння - ЦПД

09:00 16.01.2023

роспропаганда просуває в західних ЗМІ наратив про нібито слабкість української армії та неефективність озброєння, яке нашій країні надають партнери.

Про це в Телеграмі повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО, передає Укрінформ.

"ЦПД попереджає: цього тижня за допомогою іноземних спікерів та медіа кремлівська пропаганда намагалася просувати проросійський наратив про слабкість української армії, неефективне західне озброєння та, як наслідок, - перемогу росії в майбутньому", - йдеться у повідомленні.

Так, за даним ЦПД, телеведучий Такер Карлсон на телеканалі FoxNews стверджував, ніби Україна програє у війні з росією. Мета маніпуляції – спровокувати США припинити постачання допомоги Україні, адже немає сенсу підтримувати країну, яка начебто зазнає поразки.

Своєю чергою аналітик зі США Брайан Берлетік на Ютуб-каналі The New Atlas поширював дезінформацію про те, нібито західне озброєння є неефективним, тому, мовляв, особливих успіхів на полі бою не слід очікувати.

А американський політик Джеффрі М. Янг у виданні The Saker дезінформував, що рф вже загарбала Соледар. Він також пророкував перемогу росії в майбутньому. Метою маніпуляцій є зародження сумнівів у спроможності України дати відсіч країні-окупанту, вказують у ЦПД.

Як повідомляв Укрінформ, Головне управління розвідки Міністерства оборони України попередило, що найближчим часом очікується комплексне та масштабне вкидання ворогом фейкових новин із залученням усього спектра сучасних інформаційних засобів. Мета - підрив довіри до України з боку західних партнерів.

Теми:

Ще на цю тему