Авіапатруль НАТО в Балтії за тиждень супроводжував чотири військові літаки рф

18:20 03.01.2023

Винищувачі місії Балтійського повітряного патрулювання НАТО за даними за минулий тиждень і понеділок двічі піднімалися в повітря для супроводу чотирьох російських військових літаків.

Про це повідомило Міноборони Литви, передає Укрінформ.

«26 грудня 2022 року - 2 січня 2023 року винищувачі, які виконують функції повітряної поліції НАТО у країнах Балтії, двічі піднімалися у повітря для виявлення та супроводу літаків, які порушили правила польотів у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем», - йдеться у повідомленні.

27 грудня був упізнаний і супроводжений російський Іл-20, що прямував з основної частини рф у Калінінградську область. А також - два літаки Су-27, які здійснили виліт із Калінінградської області і потім повернулися назад.

28 грудня було впізнано і супроводжено два російських Су-30, що пролітали через міжнародний повітряний простір з основної частини рф у Калінінградську область.

Су-27 27 грудня летіли з вимкненими транспондерами, без планів польоту і без зв'язку з диспетчерами Регіонального центру управління польотами (RSVC). В інших випадках російські літаки летіли з вимкненими транспондерами, без планів польоту, але підтримували радіозв'язок з RSVC.

Як повідомлялося, місія Балтійського повітряного патрулювання НАТО здійснюється з баз у Литві та Естонії.
 

Ще на цю тему