Київстар виділив 55 мільйонів гривень для посилення захисту цифрової інфраструктури України

15:40 29.12.2022

Київстар виділив 55 мільйонів гривень для посилення захисту цифрової інфраструктури України.
Телеком оператор спільно з благодійним фондом "Київська школа економіки" придбали та передали ДП "Український державний центр радіочастот" нове технологічне обладнання для посилення кіберзахисту України та протидії інформаційним загрозам.

"Сьогодні Україна захищається не лише від прямих військових атак, а й від постійних кіберзагроз. Тому Київстар системно інвестує у відновлення і посилення цифрового захисту країни. Раніше ми вже виділили 300 мільйонів гривень для відновлення цифрової інфраструктури України в рамках програми United24, з яких 150 мільйонів гривень вже переказано на рахунок НБУ. Продовжуємо далі підтримувати країну та рухатися назустріч перемозі", – коментує Олександр Комаров, СЕО Київстар. 

Український державний центр радіочастот активно працює над впровадженням технологічних рішень задля послиення кіберзахисту країни.

"Кібербезпека – це надзвичайно важливй аспект, що потребує пильної уваги та заходів щодо його забезпечення, особливо у воєнний час. Дякуємо компанії Київстар за розуміння важливості питань безпеки та стійкості та надані технологічні можливості", – зазначає Володимир Корсун, генеральний директор ДП "Український державний центр радіочастот. 

Закупівлю обладнання та реалізацю благодійного проєкту здійснював фонд "Київська школа економіки", який від початку повномасштабного вторгнення опікується забезпеченням гуманітарної допомоги для українців. 

"Російське вторгнення обернулось для українців багатьма викликами, які нам ще доведеться подолати. Одним з них є розвиток кібербезпеки, не очевидного, але важливого фактору в сучасній війні. Ми вдячні компанії Київстар, яка допомогла захистити кібер-простір України", – заявила Світлана Денисенко, директорка БФ "Київська школа економіки". 

Загалом від початку повномасштабного вторгнення Київстар переражував майже 130 мільйонів гривень гуманітарні потреби військових, лікарень, людей похилого віку, постраждалих від війни та захист від кіберзагроз. Також компанія надала абонентам безоплатних сервісів на більш як 577 мільйони гривень. У 2022 році Київстар сплатив понад 8,1 млрд грн податків та зборів до державного бюджету та інвестував майже 3,5 млрд грн у відновлення та будівництво мереж мобільного зв`язку в Україні. 

Ще на цю тему