Молдова: блок соціалістів і комуністів пригрозив бойкотувати усі засідання парламенту

20:40 22.12.2022

Блок соціалістів і комуністів у парламенті Молдови погрожує бойкотувати усі майбутні засідання законодавчого органу, вимагаючи дострокових виборів.

Як повідомляє Newsmaker, пише Європейська правда, про це заявив депутат ПСРМ Влад Батринча.

На початку пленарного засідання 22 грудня комуністи й соціалісти спершу блокували трибуну, а потім демонстративно пішли з зали "на знак солідарності зі співробітниками закритих телеканалів".

За словами Батринчі, який часто озвучує позицію фракції, блок надалі планує бойкотувати засідання парламенту, вимагаючи дострокових виборів. 

Він заявив, що Молдові нібито загрожує міжнародна ізоляція "без вільних виборів, вільних ЗМІ і вільних громадян" і такої ситуації, як зараз, не було "навіть у часи Плахотнюка" (олігарха Влада Плахотнюка, якого називали "володарем Молдови". - ЕП).  

16 грудня комісія з надзвичайних ситуацій, яка діє у Молдові з початку повномасштабної війни в Україні, призупинила ліцензії шести телеканалів, щоб захистити національний інформаційний простір і попередити ризик дезінформації та спроб маніпулювання громадською думкою. Стверджується, що канали поширювали некоректну інформацію під час висвітлення війни в Україні.

Проросійська Партія соціалістів Молдови назвала незаконним рішення комісії та збирається оскаржити його в суді, а МЗС Росії звинуватило Молдову в "утисках росіян".
 

Ще на цю тему