Молдова: проросійський Додон надумав повертатися в політику, коли вийде з-під арешту

13:40 02.09.2022

Колишній президент Молдови та екслідер "Партії соціалістів" Ігор Додон заявив, що хоче "активніше займатися політикою", менш ніж за рік після того, як залишив посаду керівника партії та відмовився від депутатського мандату.

Як повідомляє NewsMaker, про це він сказав у телеефірі 1 вересня, пише "Європейська правдаЄвропейська правда". 

Додон сказав, що після звільнення з-під домашнього арешту хоче активніше займатися політикою і "якнайшвидше скинути" чинну владу. 

Санду побачила в заявах Лаврова спробу дестабілізації Молдови
За його словами, зараз він не тримає контакт з колегами з Партії соціалістів, але коли розслідування проти нього завершиться, то він "буде поруч з ними".

"Їм треба моя підтримка, мені - їхня. Наша спільна мета - якнайшвидше скинути цей уряд, PAS. Думаю, нам це вдасться", — заявив він.

"Не кажу, чи я буду балотуватися чи ні. Але я був [президентом] і знаю, що це означає. Знаю, що без парламентської більшості, без уряду нічого не можна зробити. Не думаю, що у Маї Саду є шанс виграти ще одні вибори. Давайте подивимося, чи вона протримається до кінця свого мандату", - сказав Додон.  

Нагадаємо, Ігор Додон з кінця травня перебуває під домашнім арештом через звинувачення у держзраді, пасивній корупції, незаконному збагаченні та фінансуванні партії злочинним угрупованням. Більшість звинувачень пов’язані з так званою справою про "кульок" - через відео 2019 року, на якому Додон отримує пакет з рук тодішнього лідера "Демпартії", "володаря Молдови" Владіміра Плахотнюка.

У жовтні 2021 року Додон відмовився від депутатського мандата під приводом, що не бачить сенсу бути депутатом у парламенті цього скликання і очолив "Молдовсько-російський діловий союз". Крім того, він заявив про переформатування керівництва Партії соціалістів - лідерство стало колегіальним, а Додон замість лідера став почесним головою політсили. 

Ще на цю тему