Fitch погіршило прогноз для судноплавної галузі через проблеми на ринку контейнерних перевезень

13:20 20.12.2022

Рейтингове агентство Fitch Ratings погіршило прогноз рейтингу судноплавної індустрії на тлі погіршення умов на ринку контейнерних перевезень.

Про це пише The Maritime Executive, повідомляє видання Порти Укараїни.

Як прогнозують у Fitch, різке зниження фрахтових ставок у міру відновлення нормальної роботи ланцюжків постачання помітно позначиться на прибутках операторів у 2023 році. Головним фактором, на думку аналітиків агентства, є скорочення споживчого попиту і виробництва в умовах сильнішої, ніж раніше очікувалося, рецесії і карантинів, що продовжуються в Китаї.

Перспективи танкерного та балкерного ринку Fitch оцінює як відиносно стабільні.

Агентство прогнозує, що наступного року продовжиться зростання попиту на танкерні перевезення нафти, динаміка його збережеться приблизно на рівні 2022 року. 

Обсяги балкерних перевезень збережуться наступного року на рівні поточного року. Скорочення виробництва сталі в Китаї на тлі карантинних обмежень, що продовжуються, і проблем ринку нерухомості позначиться на попиті на перевезення залізняку.

Скоротяться обсяги перевезення вугілля з Росії до Європи, а зростання постачань до Китаю буде значною мірою забезпечене наземним транспортом.

Попит на зерно перебуватиме під тиском високих цін та перебоїв в експорті із чорноморського регіону.

Портфелі замовлень на постачання нового тоннажу, як у балкерному, так і танкерному сегменті, залишаються на рекордно низьких рівнях: 7% і 4% від існуючого флоту відповідно.
 

Ще на цю тему