Як путінські «воєнкори» наочно доводять злочинність самої Росії: дослідження

10:40 13.12.2022

Російські «воєнні кореспонденти» насправді є звичайними путінськими воєнними злочинцями. Із 24 лютого вони перетворились у потужну складову офіційної кремлівської інформаційної машини.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій у власному дослідженні.

Дії псевдожурналістів підпадають під статтю про заклики до геноциду та порушення держкордону. Серед них є журналісти федеральних російських каналів, друкованих чи онлайн-видань, «військові блогери». Їх об’єднує одне: вони інформаційні злочинці і несуть таку ж відповідальність, як і звичайні офіцери та солдати.

Від початку повномасштабного вторгнення кількість російських воєнних блогерів та їх перегляди значно зросли.

«Одне з найважливіших завдань Путіна – побудувати систему з паралельними джерелами інформації, а воєнкори – це найкраще паралельне джерело в даній ситуації», – так пояснює зростання популярності «воєнкорів» прокремлівський політолог Марков. 

Аналітичний центр ISW підрахував, що загальна російська «воєнкорівська» сітка складається з понад 500 авторів. Зокрема, анонімних.

«Воєнкори» регулярно розміщують повідомлення, пов’язані з широко відомими російськими ідеологами «русского мира». 

До того ж пов’язані з «ПВК Вагнер», яка, нагадаємо, діє поза правовим полем Росії, «воєнкори» не нехтують її відверто проплаченою рекламою. У нормальній країні це вже мало б стати приводом для притягнення до відповідальності. Але не в Росії. 

Теми:

Ще на цю тему