DSME скасувала будівництво третього газовоза для російського «Совкомфлоту»

08:20 29.11.2022

Південнокорейський суднобудівник Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) скасував будівництво третього та останнього в серії газовозів льодового класу, замовлених пыдсанкцыйним російським «Совкомфлотом» для проекту «Новатека» «Арктик СПГ 2».

Як пише видання Порти України, про це повідомляє Splash 24/7.

Через обмеження на експорт до Росії постачання основного обладнання та матеріалів було затримано або призупинено. Це унеможливлює будівництво судна”, — заявили в DSME.

Перший контракт був розірваний у травні, другий — у червні, оскільки «Совкомфлот» не виконав у встановлений термін проміжні платежі.

Суднобудівник повинен був здати танкери у лютому, квітні та липні 2023 року. Контракт на будівництво трьох суден було підписано у жовтні 2020 року, його загальна вартість — $872 млн. Газовози, як планувалося, мали працювати під прапором Росії з російськими екіпажами.

Докладно з переліком російських підприємств під санкціями можна ознайомитись у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, ЄС, Канади, Великобританії та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Ще на цю тему