Кримські окупанти вирішили після «націоналізації» провести і «приватизацію»

16:40 24.11.2022

Майно українських бізнесменів, політичних і громадських діячів, яке планує «націоналізувати» російська влада Криму, надалі може бути приватизовано. 

Про це російському держагентству ТАСС заявив «член ради федерації РФ із Криму» Сергій Цеков, пише видання Крим.Реалії.

«Думаю, що за націоналізацією, можливо, буде і приватизація, тобто продаж якимось сумлінним інвесторам цих об'єктів», – зазначив Цеков, відповідаючи на питання про майбутнє активів, що підпадуть під «націоналізацію».

Говорячи про процес «націоналізації» майна, який раніше запустив російський парламент Криму, сенатор зазначив, що для цього буде потрібен час.

«Особливо затягувати ніхто не буде, звичайно, але й поспішати теж. Ми повинні бути готові, влада республіки і федеральні органи влади, й інвестори повинні бути готові», – заявив Цеков.

Депутати окупаційного парламенту Криму 18 жовтня ухвалили закон про можливість «націоналізації» майна «недружніх іноземних держав та їхніх громадян». Як повідомляв раніше спікер окупаційного парламенту Криму Володимир Константинов, заходи торкнуться земельних ділянок та інших об'єктів рухомого і нерухомого майна, які на 24 лютого належали «недружнім державам або іноземним громадянам, пов'язаним із цими країнами». Також може бути «націоналізовано» майно жителів окупованого Криму, які «перебувають під контролем іноземних громадян незалежно від місця їх реєстрації».

В українській правозахисній організації «КримSOS» назвали воєнним злочином нову хвилю «націоналізації», яку розпочала російська влада в Криму.
 

Ще на цю тему