У Молдові заявили, що попри нейтральність захищатимуть своє небо від російських ракет

20:00 25.10.2022

Нейтральність Молдови не означає, що країна не повинна захищати свій повітряний простір від російських ракет, тому розбудова армії є одним з пріоритетів для молдовської влади.

Про це заявив спікер парламенту Молдови Ігор Гросу під час виступу на першому парламентському саміті міжнародної Кримської платформи, повідомляє Укрінформ.

За словами Гросу, немає жодних сумнівів, що росія умисно атакує цивільні об’єкти в Україні.

«Ми бачимо, що від обстрілів страждає енергетична інфраструктура, житлові квартали, офісні будівлі, гинуть сотні людей. Три російські ракети порушили повітряний простір Молдови, створюючи загрозу і для цивільної авіації. Це зухвале порушення суверенітету та нейтральності Молдови, здійснені російською армією. Ми категорично це засуджуємо», - заявив спікер парламенту Молдови.

Він зауважив, що нейтральність не означає, що країна не повинна захищати свій повітряний простір.

«Коли ви нейтральні, ви звертаєте на це ще більше уваги, і ми це зробимо Зокрема завдяки тому, що в нас є партнери, які допоможуть нам стати сильнішими. Один з наших пріоритетів – це розбудова армії», - поінформував Гросу.

Він також зауважив, що фундаментальним порушенням нейтралітету та незалежності Молдови є присутність у регіоні Придністров’я російських військ та наявність складів з боєприпасами.

Насамкінець спікер парламенту Молдови вчергове висловив тверду підтримку суверенітету і територіальної цілісності України і запевнив, що його країна не визнає і ніколи не визнає спроб незаконної анексії росією українських територій.
 

Ще на цю тему