фсб затримала топ-менеджера російського авіазаводу за передачу секретних креслень Україні

16:20 13.09.2022

федеральна служба безпеки росії оголосила, що затримала в московській області директора з якості неназваного авіаційного заводу, якого підозрюють у «державній зраді» - передачі Україні секретних матеріалів про російську бойову техніку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс.

За версією Ффсб, топ-менеджер заводу, який мав допуск до технічної документації з грифом «цілком таємно», сфотографував фрагменти креслень деталей бойової авіаційної техніки, після чого передав їх громадянинові України, співробітнику Одеського авіаційного заводу. У фсб не назвали ім'я затриманого.

Підозрюваного в «державній зраді» заарештовано. Йому в рф загрожує до 20 років позбавлення волі.

Наприкінці минулого тижня вже було затримання російського авіаінженера. 9 вересня Міщанський районний суд москви заарештував громадянина росії Михайла Баранова, підозрюваного у державній зраді. За версією слідства, він намагався передати іноземній державі відомості, що становлять державну таємницю.

Як встановила «Російська служба Бі-бі-сі», особисті дані заарештованого співпадають із даними мешканця московської області Михайла Баранова, який з 2019 року працював у літакобудівній корпорації «МиГ».

Ще на цю тему