Головний законодавець КНР розкритикував санкції проти росії

11:00 12.09.2022

Китайські державні ЗМІ повідомляють, що головний законодавець країни засудив санкції проти росії під час недавнього візиту до країни, наголосивши, що Китай підтримує Москву у війні з Україною, незважаючи на заяви про нейтралітет.

Передає УНН.

Деталі

Офіційне інформаційне агентство Сіньхуа повідомило, що на зустрічі з російськими законодавцями в четвер Лі Чжаньшу закликав до більш тісної співпраці у "боротьбі, серед іншого, із зовнішнім втручанням, санкціями та юрисдикцією довгих рук".

Лі також провів переговори з путіним напередодні очікуваної цього місяця зустрічі путіна і голови Китаю Сі Цзіньпіна на регіональній зустрічі в Узбекистані. Це буде перша поїздка Сі за межі Китаю з початку пандемії в 2020 році.

Лі є членом Постійного комітету Політбюро Комуністичної партії і вважається одним із найближчих довірених осіб Сі. Займаючи третє місце в ієрархії Комуністичної партії, Лі є найвищим чиновником, який побував за кордоном з початку пандемії.

Сіньхуа повідомило, що росія також підтримала засудження Пекіном візиту спікера Палати представників США Ненсі Пелосі минулого місяця на Тайвань.

"Лі подякував російській стороні за тверду підтримку Китаю в тайванському питанні", - повідомляє агенство.

Доповнення

За кілька тижнів до вторгнення росії в Україну Сі прийняв путіна в Пекіні на початку лютого, де сторони виступили із спільною заявою, в якій говорилося: «Дружба між двома державами не має кордонів, немає «заборонених» сфер співробітництва».

У цій заяві росія також заявила, що «підтверджує, що Тайвань є невід'ємною частиною Китаю і виступає проти будь-яких форм незалежності Тайваню».

Китай наполегливо відмовляється критикувати вторгнення росії в Україну або навіть називати його таким і звинувачує США та НАТО у провокуванні конфлікту, незважаючи на заяви путіна про те, що він розглядає Україну як "історичну частину росії, яка має бути ліквідована як самостійна політична одиниця".

Ще на цю тему