США висловили стурбованість через поводження РФ з ув’язненим Навальним

19:00 10.09.2022

Сполучені Штати глибоко стурбовані поводженням російського уряду з ув'язненим опозиціонером Алєксєєм Навальним.

Про це заявив у п'ятницю речник Держдепартаменту Нед Прайс, передає Європейська правда з посиланням на Reuters.

Російська тюремна адміністрація втручалася в підготовку Навального до свого захисту та спілкування з адвокатом, йдеться у заяві Прайса. Він також сказав, що Навального неодноразово поміщали в одиночну камеру за незначні ймовірні порушення.

Прайс заявив, що поводження з Навальним є "доказом політично мотивованих переслідувань", і він повторив заклики США негайно звільнити лідера опозиції.

Навальний відбуває 11,5 років ув'язнення після того, як його визнали винним у порушенні умовно-дострокового звільнення, шахрайстві та неповазі до суду. Він каже, що всі звинувачення проти нього були сфабриковані як привід для придушення інакомислення та перешкоди його політичним амбіціям.

У четвер Навальний заявив, що тюремна влада позбавляє його прав на адвокатську таємницю, а вся кореспонденція з його командою юристів тепер підлягає триденній перевірці тюремним персоналом.

У Twitter, де Навальний писав через своїх адвокатів, критик Кремля зазначив, що адміністратори в'язниці відмовилися повідомити йому причини переїзду, і що тепер він спілкується зі своїми адвокатами через "подвійне пластикове скло з гратами всередині".

Ще на цю тему