росія позбавила ліцензії "Нову газету", одне з останніх незалежних ЗМІ країни

08:00 06.09.2022

«Нова газета», одне з останніх незалежних новинних видань, що продовжують виходити в росії, у понеділок 5 вересня була позбавлена ​​ліцензії і фактично позбавлена ​​права працювати,

Передає УНН.

Деталі

Роскомнагляд звинуватив видання нібито у ненаданні документів, пов'язаних зі зміною власника у 2006 році.

У заяві «Нової газети» йдеться про те, що рішення Басманного районного суду Москви, який часто розглядає справи з політичних мотивів, «вбило газету, вкрало 30 років життя у її працівників і позбавило читачів права на інформацію».

Виступаючи за межами суду, головний редактор Дмитро Муратов, лауреат Нобелівської премії миру, сказав, що це рішення було «політичним хітом, який не має жодної юридичної підстави». Він додав, що газета подасть апеляцію.

Управління ООН з прав людини назвало вирок «ще одним ударом по незалежності російських ЗМІ» та закликало Москву захищати свободу преси.

Додамо

«Нова газета», з моменту свого заснування в 1993 році, зайняла нішу як провідне незалежне російське ЗМІ, навіть незважаючи на поступове обмеження свободи преси.

У березні компанія призупинила свою діяльність в росії після того, як отримала попередження за порушення законів, які передбачають сувору цензуру висвітлення війни в Україні.

З того часу співробітники створили в Європі нове дочірнє інтернет-видання, публікації якого також було заблоковано російською владою.

Теми:

Ще на цю тему