Лавров: РФ вважатиме нападом «будь-які дії», в яких побачить загрозу для «миротворців» у Придністров’ї

18:00 01.09.2022

Міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров заявив, що Москва буде вважати нападом на РФ будь-які дії, в яких побачить загрозу для своїх "миротворців" у Придністров’ї.

Про це він сказав під час виступу на заході у Московському держінституті міжнародних відносин 1 вересня, повідомляє Європейська правда з посиланням на Newsmaker.

"Там (у Придністров’ї) перебувають наші миротворці,там наша група військових, які охороняють найбільші у Європі склади боєприпасів у Колбасній. І всі мають розуміти, що будь-які дії, які будуть створювати загрозу для наших військових, будуть розглядатися згідно з міжнародним правом як напад на РФ, як це було у Південній Осетії, коли на наших миротворців напав Саакашвілі", - заявив Лавров.

Він також заявив, що у Молдові "насаджують русофобію".

"На жаль, ми бачимо як керівництво Молдови піддається на загравання з боку Заходу. Провокаційний характер насадження там русофобії очевидний, як і в Україні", - сказав глава МЗС РФ.

Нагадаємо, раніше Сєргєй Лавров заявив про готовність Росії "робити все" для того, щоб гарантувати захист прав російськомовних у Молдові та порадив країні "не гратися у нав’язані Заходом геополітичні ігри".
 

Ще на цю тему