Україна та Польща побудують трубопровід для експорту української олії

18:00 31.08.2022

Україна та Польща розробляють проєкт будівництва трубопроводу для транспортування української рослинної олії до порту Гданська для подальшого експорту у треті країни.

Про це йдеться на сайті уряду Польщі, інформує УНН.

Цитата

"Рада міністрів прийняла заяву міністра сільського господарства та розвитку села щодо розробки проекту транскордонного трубопроводу для транспортування рослинних олій з України до порту Гданська", - йдеться у пресрелізі.

Деталі

За попередніми даними, уряд України та Польщі погодився укласти меморандум про взаєморозуміння щодо підготовки цього проєкту. Реалізація меморандуму сприятиме частковому розблокуванню українського експорту та підвищенню продовольчої безпеки в країнах, яким загрожує голод. Це має зменшити міграційний тиск до Європи.

"Робоча група також надасть інформацію щодо можливих орієнтовних технічних параметрів, вартості та умов реалізації проєкту, зокрема запропонованого маршруту прокладки трубопроводу", - вказано у відомстві.

Меморандум буде укладено на три роки з автоматичним продовженням на наступні трирічні періоди. Угоду можна розірвати, але не пізніше ніж за пів року до закінчення наступного періоду.

Ще на цю тему