Деокупація Криму має стати крапкою в імперській ідеології Росії — МЗС

16:00 18.08.2022

Крим, із якого і розпочалася війна Росії проти України, має стати останньою крапкою в її завершенні.

Про це пише у своїй статті для ZN.UA «Чому війна України і Росії має закінчитися Кримом» перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

«Причому якщо ми всі, Україна, Європа і світ, хочемо жити в мирі та безпеці, в умовах економічної стабільності та розвитку, це має статися не через десятки років, а доволі швидко. З цього питання вже окреслився чіткий міжнародний консенсус», - заявляє авторка.

Пані-дипломат зазначила, що у боротьбі проти держави-окупанта Україна використовує всі доступні методи та всю наявну допомогу, в тому числі і політико-дипломатичний шлях. Джапарова підкреслила, що у боротьбі з таким ворогом, як Росія, спрацьовує лише повний комплекс методів міжнародного тиску, щоб примусити її повернути загарбане.

«За злочинні і криваві методи «збирання земель», які Москва використовує для повернення свого зоряного імперського часу, Росія має заплатити своїм статусом великої регіональної сили, серйозного міжнародного партнера, постійного члена РБ ООН. Середньовічна імперська ідеологія існування і розвитку цієї держави несумісна з сучасністю і має канути в минуле. І Україна зробить усе можливе й неможливе, щоб допомогти цьому процесові очищення відбутися», - наголосила вона.
 

Ще на цю тему