Джапарова провела четверту відеозустріч із представниками країн-учасниць Кримської платформи

21:00 27.02.2024

Учасники мережі контактних осіб країн-учасниць Міжнародної Кримської платформи готові надавати всю необхідну допомогу для перемоги України над агресором.

Про це йшлося під час четвертої відеозустрічі учасників мережі під головуванням першої заступниці міністра Еміне Джапарової, в якій взяли участь представники майже 50 держав та міжнародних організацій, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС.

«Учасники мережі контактних осіб Кримської платформи підтвердили підтримку суверенітету та територіальної цілісності України у межах її міжнародно визнаних кордонів та висловили готовність надавати всю необхідну допомогу для перемоги над агресором», - повідомили у зовнішньополітичному відомстві.

Відкриваючи засідання, перша заступниця міністра наголосила на критичній важливості продовження підтримки України та підкреслила необхідність посилення тиску на Росію задля припинення агресії.

«Агресор розуміє лише мову сили. Вкрай важливо розуміти, що наша країна потребує постійної підтримки. Важливо не лише відновити стабільність і безпеку всередині України. Життєво важливо стримати Росію від подальших вторгнень на європейський континент і від повторення звірств, які вона вчиняє проти України», - сказала Джапарова.

Мережа контактних осіб Міжнародної Кримської платформи (focal points) була створена у розвиток положень Спільної декларації Установчого саміту Платформи з метою оперативного обміну позиціями з актуальних питань деокупації Криму, донесення до партнерів важливої інформації про розвиток подій в тимчасово окупованому Криму та ініціювання їхньої реакції на порушення Росією міжнародного права на півострові.
 

Ще на цю тему