Зеленський закликав учасників Кримської платформи контролювати режим санкцій проти РФ

16:40 24.10.2023

Президент Володимир Зеленський закликав учасників другого парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи контролювати виконання санкцій, запроваджених проти Російської Федерації.

Відповідний заклик він висловив під час онлайн-виступу на саміті, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз наше завдання – зберігати і посилювати тиск на окупанта. Мій заклик до вас простий – не зупиняйтеся на півдороги. Очищувати Чорне море від флоту терористів непросто, але значно простіше очищувати інформаційне середовище від пропаганди Росії, яка досі намагається спотворити досягнуте нашою взаємодією та підірвати демократичний порядок», – сказав Зеленський.

Президент України наголосив на необхідності зупиняти поширення російської пропаганди у світі.

«Так само, як ми знищуємо логістику окупанта на території нашої країни, треба позбавити безпеки і логістики обхід санкцій проти Росії через будь-яких посередників – чи держав, чи компаній, чи фізичних осіб. Ми маємо працювати. Я закликаю вас до парламентського контролю за відповідними санкційними режимами», – додав глава Української держави.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук своєю чергою закликав парламенти зробити всі належні законодавчі кроки для імплементації санкцій проти Російської Федерації та закриття всіх можливих шляхів їх уникнення.

«Санкції — це наша колективна відповідь на акти агресії. Це чіткий сигнал, що ми будемо непохитно підтримувати верховенство права та міжнародні норми», — зазначив Стефанчук.

За його словами, водночас це шлях до послаблення військового та економічного потенціалу Росії та її здатності продовжувати війну.

Голова ВР зауважив, що багато вже зроблено міжнародними партнерами у цьому напрямку, а подекуди були ухвалені складні рішення для національних економік, «але важливі рішення для нашого майбутнього».

«Я прошу вас, шановні колеги парламентарії, робити всі належні законодавчі кроки для імплементації цих санкцій та закриття всіх можливих шляхів їх обходження», - акцентував Стефанчук.

Другий парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи проходитить у Празі на запрошення голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука та спікера Палати представників Чеської Республіки Маркети Пекарової Адамової.
 

Ще на цю тему