Болгарія і Латвія більш не видають віз росіянам

13:00 06.08.2022

Консульська служба Болгарії на невизначений термін зупинила прийом документів від росіян на туристичні візи та візи для власників нерухомості.

Про це повідомили в Асоціації туроператорів Росії, пише Європейська правда.

За інформацією туроператорів, консульство Болгарії в Москві сповістило їх про тимчасове призупинення прийому документів на туристичні візи і візи для власників нерухомості у "надзвичайній ситуації, що склалася".

Причина - оголошення в п'ятницю, 5 серпня, персонами нон грата 14 співробітників диппредставництва та консульських установ Болгарії в Росії.

Візові центри Болгарії в Москві, Єкатеринбурзі та Санкт-Петербурзі (включно з регіональними візовими центрами) з "технічних причин" не приймають заяви з оплатою консульського збору з 25 березня. Документи могли подати лише ті заявники, які звільнені від сплати консульського збору.

В інших випадках, у тому числі з метою отримання віз під туристичні поїздки до Болгарії, росіяни з кінця березня зверталися до генеральних консульств Болгарії у зазначених трьох містах.

Також посольство Латвії в Росії повідомило про припинення оформлення віз росіянам на невизначений термін. У повідомленні дипломатичної місії зазначається, що таке рішення було ухвалено «у зв'язку з міжнародною ситуацією».

Єдиним винятком, за яким росіяни досі зможуть отримати право на в'їзд до Латвії, стане смерть близького родича та необхідність поїхати на його похорон. Інших коментарів із цього приводу посольство не дає.

Ще на цю тему