Американські законодавці викрили брехню лаврова під час турне по Африці

11:20 28.07.2022

Керівники Комітету закордонних справ Палати представників США демократ Грегорі Мікс і республіканець Майкл Маккол засудили намагання глави мзс росії ширити брехливу пропаганду під час візитів до країн Африки.

Заяву конгресменів оприлюднено на офіційному сайті комітету, повідомляє Укрінформ.

«Після жорстокого бомбардування путіним Одеського порту, що, по суті, порушило домовленості за посередництва ООН, які дозволяли відвантаження зерна з цього порту, міністр закордонних справ росії лавров продовжує поширювати в Африці дезінформацію про роль рф у загостренні глобальної продовольчої кризи», - зазначається в документі.

При цьому підкреслюється, що режим путіна неодноразово демонстрував тверді наміри не зупинятися ні перед чим, аби «використовувати продовольство як розмінну монету, а також зброю у війні».

У заяві вказується, що ціни на харчові продукти стрімко зростають, що особливо впливає на країни Африки. Водночас російська федерація «безсоромно намагається перекласти провину на інших, коли існують очевидні докази її безрозсудності та байдужості до людських страждань».

Як повідомлялося, наприкінці квітня Палата представників ухвалила законопроєкт H.R. 7311 щодо протидії зловмисній діяльності росії в Африці, ініційований конгресменами Міксом і Макколом. Документ вимагає від адміністрації США оцінити масштаби російської дезінформації, корупції та іншої діяльності, яка підриває інтереси Сполучених Штатів та африканських партнерів.

Теми:

Ще на цю тему