Делегація ЮНЕСКО вперше відвідала Офіс Кримської платформи

13:30 10.07.2022

Під час першого візиту делегації місії ЮНЕСКО до Офісу Кримської платформи основною темою обговорення стала ситуація на тимчасово окупованому півострові.

Про це у Фейсбуці повідомляє Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим.

«Це був перший візит делегації місії ЮНЕСКО до Офісу Кримської платформи. Основною темою обговорення стала ситуація в тимчасово окупованому Криму у сферах компетенції організації», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, директорка Управління з питань культури та надзвичайних ситуацій Секретаріату ЮНЕСКО Кріста Піккат підкреслила, що тема Криму є надзвичайно важливою та цьогоріч буде висвітлена окремим блоком під час доповіді гендиректора ЮНЕСКО на 215-ій сесії виконавчої ради.

Основну увагу учасники звернули на антивоєнні протести на території окупованого Кримського півострова, порушення прав людини, переслідування журналістів і кримських татар за проукраїнську позицію, а також нищення пам’яток культури (у тому числі кримськотатарського народу), зокрема незаконні археологічні розкопки, вивезення музейних експонатів з нещодавно захоплених територій півдня України до окупованого Криму.

«Ханський палац у Бахчисараї - єдина подібна пам’ятка кримськотатарської культури, яку окупанти під виглядом реставраційних робіт зараз знищують», - сказав заступник постійної представниці Президента в Автономній Республіці Крим Денис Чистіков.

Члени програмної місії зазначили, що важливо, аби голос правди з окупованого Криму лунав на міжнародній арені.

Ще на цю тему