Санкції та війна в Україні: радфед росії запровадив спецзаходи в економіці

20:20 08.07.2022

Верхня палата російського парламенту рада федерації схвалила пакет із двох законів, що наділяє уряд правом запроваджувати спеціальні заходи в економіці з метою матеріально-технічного забезпечення російської армії, яка «виконує свої завдання за кордоном».
Як передає Укрінформ, про це повідомляє "Росбалт".

«Все це необхідно на тлі збільшення допомоги, військової присутності в Україні, санкційного впливу, військових поставок, у тому числі важкого озброєння для продовження цього непотрібного конфлікту», — заявив на засіданні радфеду російський віцепрем'єр Юрій Борисов.

Тепер російський уряд зможе ухвалювати рішення про тимчасове розконсервування мобілізаційних потужностей та об'єктів, а також розбронювати «матеріальні цінності держрезерву».

З метою скорочення термінів укладання контрактів з оборонного замовлення буде дозволено закупівлю продукції у єдиного постачальника, а також для формування запасу.

Вводиться норма, за якою юрособи не мають права відмовитися від укладання контрактів на матеріально-технічне забезпечення російських військ.

Уряд також отримає право переводити на понаднормову роботу, а також у нічний час, вихідні та свята працівників окремих організацій та підприємств, які працюють на забезпечення армії, а також окремих військ підрозділів.

 

Ще на цю тему