Масове пияцтво: у захоплених громадах Запоріжжя заборонили продавати алкоголь військовим рф

16:20 06.07.2022

У Запорізькій області на території тимчасово захоплених Михайлівської та Роздольської громад загарбницька влада ввела заборону на продаж алкогольних напоїв військовослужбовцям російської федерації через масове пияцтво.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє в Телеграмі.

Так, за інформацією розвідки, серед особового складу підрозділів російської армії, що знаходяться на тимчасово захоплених територіях Запорізької області, відзначається масове зловживання алкогольними напоями, наслідком чого є численні порушення дисципліни та серйозні правопорушення.

Зокрема, почастішали випадки залишення місць несення служби, перебування на вогневих позиціях у нетверезому стані, порушення правил користування стрілецькою зброєю та дорожньо-транспортні пригоди за участю військовослужбовців у нетверезому стані.

За даними ГУР, у ситуацію вимушені були втрутитися керівництво комендатури військ росгвардії та так звана "військово-цивільна адміністрація" Михайлівської громади на чолі з місцевим колаборантом іваном сушко, який до війни був професійним дідом Морозом та ведучим на весіллях. Як запобіжний захід, ними була введена заборона на продаж російським солдатам алкогольних напоїв, зокрема пива.

Як повідомляв Укрінформ, Головне управління розвідки Міноборони України перехопило телефонну розмову одного з "деенерівців" про п'яну стрілянину між підрозділами.

Теми:

Ще на цю тему