Російські дипломати залишили Болгарію

10:00 04.07.2022

Два російські літаки вилетіли з Болгарії із російськими дипломатами та їхніми сімʼями на тлі масової висилки, яка спричинила різке зростання напруженості між країнами.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Associated Press.

Один високопоставлений російський дипломат, повідомив журналістам в аеропорту столиці Болгарії Софії перед вильотом, що він був серед 70 російських дипломатичних співробітників, яких оголосили «персоною нон ґрата».

Рішення про видворення росіян з Болгарії оголосив виконуючий обов’язки прем’єр-міністра Кирил Петков, який зайняв рішучу позицію проти Росії після того, як вона вторглася в Україну 24 лютого. Петков стверджував, що Москва використала тактику «гібридної війни», щоб повалити його уряд.

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков повідомив, що МЗС розгляне питання про можливе закриття посольства Росії в Софії після того, як уряд Болгарії ухвалив рішення про висилку з країни 70 російських дипломатів. Раніше про можливість закриття посольства говорила його керівниця Елеонора Митрофанова, яка навіть погрожувала Болгарії розривом дипломатичних відносин.

Ще на цю тему