Поліція арештувала майно російських компаній на 18 млн гривень

09:40 30.06.2022

Національна поліція України наклала арешт на майно російських компаній на суму майже в 18 млн грн, передає УНН.

Так, 94 універсальних контейнерів, за допомогою яких перевозили різноманітні товари, передані в комерційне управління до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. Також на них накладено арешт майже на 18 млн грн. 

«Встановлено, що фактичні власники майна отриманий дохід від його користування виводять на рахунки російських та офшорних компаній. Відтак ці кошти можуть використовуватися для фінансування збройних сил ворога та інших незаконних військових формувань. До того ж власники, аби уникнути примусового вилучення об’єктів права власності російської федерації та її резидентів, можуть запроваджувати різні схеми та механізми з метою приховування кінцевих власників майна», - ідеться в повідомленні.

Заходи проводилися спільно зі співробітниками Апарату директора з економічної та інформаційної безпеки АТ «Укрзалізниця». Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора.

Судом накладено арешт на корпоративні права дев’яти українських підприємств, які належать російським холдинговим компаніям «Ростєх», «Татнєфть», «РусАл» та «Група ГМС», а також на 70 об’єктів нерухомого майна, включаючи майнові комплекси та земельні ділянки, загальною вартістю понад 4,5 млрд грн.

Докладно з переліком російських підприємств під санкціями можна ознайомитись у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, ЄС, Канади, Великобританії та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Теми:

Ще на цю тему