Поліція заарештувала російські контейнери на ₴18 мільйонів

18:20 29.06.2022

Українськи правоохоронці наклали арешт на 94 універсальні контейнери вартістю майже 18 млн гривень, що перебували у власності російських компаній.

Як передає Укрінформ, про це Національна поліція повідомляє у Телеграмі.

"Встановлено, що фактичні власники майна отриманий дохід від його користування виводять на рахунки російських та офшорних компаній. Відтак ці кошти можуть використовуватися для фінансування збройних сил ворога та інших незаконних військових формувань", – зауважили в поліції.

Крім того, правоохоронці припускають запровадження різних схем та механізмів з метою приховування кінцевих власників майна з метою уникнути примусового вилучення об’єктів права власності російської федерації та її резидентів.

Контейнери передані в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

На початку червня правоохоронці наклали арешт на 420 залізничних вагонів вартістю понад 500 млн грн і товарно-матеріальні цінності на суму понад 130 млн грн, що належать підприємствам російської федерації та республіки білорусь.
 

Ще на цю тему