У Криму поширюють постери з написом «Газові вишки – це лише початок» – представництво президента України

11:10 26.06.2022

В анексованому Криму невідомі поширюють саморобні постери із зображенням Кримського мосту та написом «Газові вишки – це лише початок». Про це повідомило Представництво президента України в Автономній Республіці Крим.

«В окупованому Криму активно поширюють саморобні постери у додаток до листівок із цитатами президента України Володимира Зеленського та наголошенням, що Крим – це Україна, про які ми писали минулого тижня», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з’явилися також зображення Кримського мосту з написом «Газові вишки – це лише початок» та повідомлення російській владі, що кримчани очікують на контрнаступ Збройних сил України.

Найбільше таких плакатів помічено у містах Алушта, Сімферополь та Керч, заявили у представництві президента України в АРК.

20 червня народний депутат України від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко заявив про удар Збройних сил України по «вишках Бойка» – бурових платформах у Чорному морі, захоплених Росією після окупації Криму.

Інформацію про удар по бурових платформах «Чорноморнафтогазу» підтвердив російський голова анексованого Криму Сергій Аксьонов. За його даними, з платформ евакуювали 94 особи. Внаслідок удару зазнали поранень троє, ще семеро – зникли безвісти, казав Аксьонов. Підтвердження цієї інформації з незалежних джерел немає.

Речник Одеської ОВА Сергій Братчук заявляв, що офіційного підтвердження того, що українська армія обстріляла газові вишки в Чорному морі немає, однак, на його думку, ЗСУ мали для цього підстави. Братчук вказав на те, що Росія розмістила військових і обладнання на цих вишках.

21 червня російський сенатор із Криму Ольга Ковітіді також заявила, що у Чорному морі триває пожежа на буровій платформі «Чорноморнафтогазу».

Ще на цю тему