Росіян попередили про небезпеку відпочинку в Греції

16:40 23.06.2022

В МЗС Росії заявили, що Греція більше не є безпечним місцем для відпочинку громадян РФ, оскільки там фіксують «випадки агресії та дискримінації» щодо росіян.

Про це заявив директор четвертого європейського департаменту МЗС РФ Юрій Піліпсон в інтерв'ю російсокому ТАСС, повідомляє Європейська правда.

«В умовах безперервної антиросійської риторики з боку грецьких офіційних осіб та тиражування в місцевих ЗМІ дезінформації про події в Україні - а російські інформджерела давно заблоковані - продовжують надходити повідомлення про факти дискримінації і навіть пряму агресію стосовно росіян і російськомовних громадян», - заявив російський дипломат. За його словами, були навіть випадки побиття. 

Крім того, за словами Піліпсона, грецькі банки найчастіше вільно трактують введені Євросоюзом обмежувальні заходи, та "блокують рахунки росіян за національною ознакою".

Також, зазначив він, росіяни скаржаться на порушення їхніх прав та інтересів, і Слідчий комітет РФ вже порушив кілька справ. 

«Рекомендуємо громадянам у разі інцидентів подавати заяви до грецьких компетентних органів для притягнення винних до відповідальності. Як зазначалося вище, можливості консульського сприяння зараз серйозно обмежені через скорочення дипперсоналу, плюс наші офіційні запити часто залишаються без відповіді», - сказав Піліпсон.

У квітні Греція була серед країн ЄС, які вирішили вислати російських дипломатів - 12 представників російської дипмісії.
 

Ще на цю тему