Кулеба – європейським політикам: Ніщо не втягне вас у війну, поки ваші солдати не почнуть воювати за Україну

10:00 31.05.2022

Ніщо не втягне Західні країни у війну, поки солдати цих держав не почнуть воюватиь за Україну. 

Про це заявив на брифінгу у понеділок міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає кореспондент УНН.

«Ніхто не повинен купуватись на ці заяви російських посадових осіб, або, нажаль, окремих європейських політиків чи інтелектуалів, які кажуть "боже, не давайте Україні жодної зброї, інакше це нас втягне у війну". Ніщо не втягне вас у війну, поки ваші солдати не почнуть за нас воювати. А ми, нагадаю, ніколи навіть не просили, щоб ваші солдати за нас воювали. Ми знаємо, як перемагати, ми знаємо як воювати. Дайте нам всю необхідну зброю, і ми переможемо. І ніхто в світі не буде втягнутий у цю війну», - сказав Кулеба.

На думку міністра, росія хоче, щоб Україні ніхто не допомагав, тому «вони ходять і на кожному кроці всім погрожують страшниими наслідками за підтримку України».

«Ця війна – це є війна добра зі злом. росія – це зло, там немає більше жодного сірого простору для того, щоб будувати якісь конструкції: "а давайте тут щось дамо росії для того, щоб це все припинити", "давайте якось все збалансуємо», - пояснив він.

Раніше ЗМІ стало відомо про те, що між країнами НАТО є неформальні домовленості щодо утримання від постачання в Україну деяких видів озброєнь.

Так, за повідомленнями, в Альянсі є побоювання, наприклад, що росія може розцінити постачання західних бойових танків і бойових літаків як вступ у війну, а потім вжити військових заходів у відповідь.
 

Ще на цю тему