У експрезидента Молдови Додона провели обшуки, його підозрюють у держзраді

16:40 24.05.2022

Антикорупційна прокуратура Молдови спільно з Національним центром боротьби з корупцією та Службою інформації та безпеки провели обшуки у будинку колишнього глави держави Ігоря Додона.

Як передає point.md.

«Також проводяться обшуки в інших місцях, вивчається нерухоме майно, що належить посередникам, у рамках кримінальної справи, порушеної за обґрунтованою підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ст. 324 (пасивна корупція), ст. 181/2 (прийняття фінансування політичної партії злочинної організації), ст. 337 (державна зрада) та ст. 330/2 (незаконне збагачення)», - заявила прокурор Маріана Керпек.

Зазначається, що в публічному просторі з'явився відеозапис від 2019 року, зроблений в офісі партії «ДПМ», на якому олігарх і голова партії Влад Плахотнюк передав на той момент президентові Ігорю Додону пакет, у якому, ймовірно, були гроші.

Згодом Генпрокуратура Молдови ухвалила рішення про непорушення кримінальної справи, зазначивши, що не знає, наскільки правдивий запис і за яких обставин його було зроблено.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні минулого року Додону оголосили підозру у справі про розкрадання майже 12 млн доларів. За даними слідства, будучи міністром економіки та торгівлі, він видав висновок, на підставі якого у травні 2008 року було підписано угоду про закупівлю електроенергії, тоді як компанія Energocom вже провела переговори і уклала два контракти на постачання електроенергії за ціною на 29% дешевшою.

Проросійський Додон був президентом Республіки Молдова з 23 грудня 2016 року до 24 грудня 2020 року.

Ще на цю тему