В «Азові» засудили спробу морпіхів прорватись із Маріуполя

08:00 09.05.2022

В полку «Азов» командира 36-ї бригади українських морських піхотинців Володимира Баранюка вважають втікачем, який здав позиції.

Про це заявив під час онлайн-брифінгу з окупованого Маріуполя офіцер розвідки полку «Азов» Ілля Самойленко, пише ZN.UA.

За його словами у військових в Маріуполі є чотири варіанти – вмерти з голоду, вмерти від бомб, спробувати втекти чи здатися, та боротися до останнього.

«Другий варіант - можна спробувати втекти, як боягуз. Думати лише про власне життя, а не про обов'язок та присягу. Саме таке відбулося з командиром морпіхів 36-ї бригади: він відмовився виконувати наказ і він спробував втекти з міста з невеликою групою танків і броньованих машин. Такий варіант може призвести до смерті, одна людина загинула», - розповів Самойленко.

Він додав, що місто знаходиться приблизно за 100 кілометрів від основних позицій українських військових, тому прорватись з нього майже не можливо.

«Але якщо думати лише про своє життя, будеш хапатися за будь-яку можливість, щоб це життя собі продовжити. Це великий сором», - додав він.

При цьому єдиним варіантом, за який не буде соромно, він вважає продовження боротьби.

Нагадаємо, 11 квітня частина морських піхотинців 36 бригади пробувала прорватись із оточеного Маріуполя. Частина під час прориву загинула, доля інших на разі не відома.

Російські медіа, в свою чергу, повідомили, що захопили в полон керівника бригади Володимира Баранюка.
 

Теми:

Ще на цю тему