За місяць санкцій у Росії вже скасували мільйон квитків на авіарейси

20:20 25.04.2022

У Росії через санкції, які окремо торкнулися авіагалузі країни-терориста, вже вимушено скасували мільйон авіаквитків, як на внутрішніх, так і на міжнародних авіарейсах. 

Це випливає із повідомлення російського Мінтрансу, пише ZN.UA.

«Розпорядження про виділення більше 19,5 млрд рублів підписав голова Уряду РФ Михайло Мішустін. Дані субсидії дозволять повернути пасажирам кошти не менш ніж за 1 млн авіаквитків» - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в таку суму обійдеться компенсація за скасовані польоти в південні регіони Росії, і навіть за кордон.

Можна припустити, що йдеться про тисячі авіарейсів.

Крім того, російські платники податків заплатять своїми грошима ще більше 1,5 млрд рублів, які уряд РФ виділив компенсацію операційних витрат аеропортів у південних і центральних регіонах Росії.

Роботу цих аеропортів було зупинено через паніку у прикордонних з Україною областях, яка розпочалася після вторгнення російської армії на українські землі. Спочатку в Росії явно не розраховували, що війна триватиме довго, і запровадили заборону здійснення рейсів над територією Південного федерального округу лише до 2 березня. Однак, як відомо з повідомлення російського Мінтрансу, польоти не здійснюються до сьогодні.

Крім того, через страх втратити літаки, які Росія фактично вкрала, не повернувши їх на вимогу західних лізингодавців, з 6 березня країна-терорист припинила міжнародні польоти.

Пізніше Агентство Європейського Союзу з авіаційної безпеки (EASA) призупинило дію дозволів та ліцензій десятків російських авіаперевізників після запровадження санкції ЄС проти Росії.

Небо для російських літаків закрили також у США та Канаді.
 

Ще на цю тему