Другий аеропорт у Москві відправляє співробітників у простий

14:20 25.04.2022

Літати нікому, нікуди і нема на чому. Другий московський аеропорт Внуково пішов у режим простою та запропонував співробітникам перейти на неповний робочий графік.

Як пише НВ, про це повідомляє російське видання Ізвєстія з посиланням на пресслужби Внуково.

При цьому аеропорт продовжує роботу у штатному режимі. Також повідомляється, що 30% штату видали розпорядження про подальше скорочення.

Шість компаній, вісім країн. Санкції у дії — куди поки що можуть полетіти російські авіаперевізники

В авіаційному комплексі Внуково працює близько 6500 співробітників, в АТ Міжнародний аеропорт Внуково — близько 3500 осіб.

Повідомляється, що частина працівників вже працює за скороченим графіком — три чи чотири дні на тиждень замість п'яти. Відповідно, вони отримують урізану зарплату.

Як зазначає видання із посиланням на юристів, видача розпорядження про скорочення не обов'язково означає, що воно відбудеться.

Також співрозмовники видання зазначають, що скорочення можуть розпочатися вже восени, коли авіакомпанії переходять на зимовий розклад. Напередодні літнього сезону скорочувати нераціонально, пише російське видання.

За підсумками минулого року аеропорт Внуково займав четвертий рядок з пасажиропотоку в РФ - після Шереметьєво, Домодєдово та Пулково.

Нагадаємо, що в березні минулого року найбільший аеропорт Росії - Шереметьєво - відправляє до простої майже половину своїх співробітників.
 

Ще на цю тему