Прем’єр Болгарії: Місце України - у Євросоюзі

15:10 24.04.2022

Прем’єр-міністр Болгарії Кирил Петков заявив, що місце України – у Європейському Союзі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Sofia Globe.

«Місце України – в ЄС. Це їхня безпека», – сказав Петков.

Він додав, що його уряд вже неодноразово давав зрозуміти, що засуджує агресію росії проти України.

Петков зазначив, що як фізична особа, а не як прем’єр-міністр він вважає, що відправка військової допомоги Україні є абсолютно правильним рішенням. «Для мене як Кирила Петкова, а не як прем’єр-міністра військова допомога є абсолютно правильною справою. Але в цьому випадку я прем’єр-міністр, у мене є партнери по коаліції, які мають чіткі «червоні лінії», і моє завдання – не прикидатися найсміливішим», – розповів він.

Очільник уряду також підтвердив, що попросив своїх партнерів по коаліції супроводжувати його до Києва наступного тижня.

Як повідомлялося, Болгарія засудила вторгнення рф в Україну, проголосувала за підтримку санкцій Європейського Союзу проти росії та прийняла вже понад 90 тис. українських біженців. Однак у владній коаліції з чотирьох партій немає єдності щодо того, чи надсилати Києву зброю та боєприпаси. Очікується, що наступного тижня парламент Болгарії обговорить шляхи подальшої підтримки України.

Кілька днів тому під час візиту до Болгарії міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що після кожної відмови у передачі Україні військової допомоги у росії з’являється більше можливостей вбивати українців.

Ще на цю тему