Британські полонені по росТБ звернулися до Джонсона: просять обміняти їх на Медведчука

18:40 18.04.2022

Двоє британських бійців, які потрапили в полон РФ, з'явилися на російському державному телебаченні з проханням обміняти їх на проросійського політика Віктора Медведчука, якого утримує українська влада.

Про це повідомляє Sky News.

Британців Шона Піннера та Айдена Асліна захопили в полон російські військові в Україні.

Після підказки невідомого вони обидва попросили прем’єр-міністра Британії Бориса Джонсона повернути їх додому в обмін на звільнення Віктора Медведчука. Запис вівся з кожним з них окремо і був показаний на пропагандистському каналі "Россия 24".

Неможливо встановити, чи є це звернення щирим. Є випадки, коли у російському полоні змушують записувати потрібні пропаганді звернення під тортурами або погрозами їхнього застосування.

У заяві, оприлюдненій міністерством закордонних справ, родина Піннера закликала його викрадачів поводитися з ним як з військовополоненим відповідно до міжнародних правил.

Слід зазначити, що у понеділок затриманий Службою безпеки нардеп від ОПЗЖ Віктор Медведчук звернувся до президента України Володимира Зеленського та свого кума президента РФ Володимира Путіна з пропозицією обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя.

Нагадаємо, тиждень тому стало відомо, що британець Айден Аслін, який воював в Маріуполі проти російських окупаційних військ, повідомив своїй сім'ї та друзям, що його підрозділ змушений здатися російським військам.

Теми:

Ще на цю тему