Зеленський готовий обговорювати питання Криму лише після закінчення війни

10:20 18.04.2022

Президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий обговорювати з Росією питання анексованого Криму після припинення вогню та виведення російських військ із території України. Про це він сказав в інтерв'ю українським телеканалам.

«Ми розуміємо, що коли пострілів немає – давай переходити та говорити про це. Це нормальний крок. Будемо говорити і повинні вирішити, але після того, як немає пострілів і відведена техніка. (...) Ми говоримо: про який можна говорити (нейтральний) статус, якщо тут стоїть (російська) техніка? Хто з гарантерів безпеки це підпише? Яка безпека, якщо танки тут стоять? Ніхто на це не піде, ми вам (Росії) не віримо. УВпринципі не віримо і в цьому випадку теж», – сказав Зеленський.

Раніше українська влада неодноразово заявляла, що домагатиметься повернення Криму під свій контроль лише дипломатичним шляхом.

Так, президент України Володимир Зеленський заявив, що вважатиме перемогою України на переговорах із Росією, якщо Кремль погодиться обговорювати з Києвом дипломатичний шлях вирішення питання анексованого Криму.

Ще на цю тему