Суднобудівна і судноплавні компанії Росії потрапили під санкції Австралії

11:40 15.04.2022

Уряд Австралії запровадив цільові фінансові санкції щодо 14 компаній Російської Федерації у зв’язку з російським військовим вторгненням до України. 

Про це повідомило Міністерство закордонних справ Австралії, пише видання Порти України.

До списку увійшли підприємства, які мають стратегічне та економічне значення для Росії: «Камаз», «Газпром», «Газпром Нафта», «Транснафта», «Ростелеком», «Русгідро», «Севмаш», «Об’єднана суднобудівна корпорація», «Роселектроніка», РЖД, «Новоросійський морський торговий порт», «Алроса», «Согаз» та «Совкомфлот».

Наша націленість на російські державні підприємства в координації з ключовими партнерами підриває їхню здатність стимулювати російську економіку”, — зазначили в МЗС Австралії.

У зовнішньополітичному відомстві підтвердили «непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, а також народу України».

Загалом з 2014 року уряд Австралії запровадив санкції щодо 38 російських компаній, бізнесменів та представників влади, зокрема проти президента РФ Володимира Путіна, найбільших російських банків.

У лютому Міністерство фінансів США у зв’язку з військовим вторгненням РФ на територію України ввело додаткові санкції стосовно найбільшої російської морської та вантажної судноплавної компанії «Совкомфлот» та низки інших організацій, що належать або контролюються російським урядом. Аналогічні санкції запроваджено Євросоюзом.

На початку квітня США запровадили санкції проти російської «Об’єднаної суднобудівної корпорації», а також 28 дочірніх компаній ОСК — зокрема, конструкторських бюро «Алмаз», «Рубін», АТ «Балтійський завод», АТ «Невське ПКБ», АТ «Адміралтейські верфі».

Детально про санкції можна переглянути у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, ЄС, США, Канади та Веікобрітанії у зв'язку з російською агресією проти України.
 


 

Ще на цю тему